Plaxpot Plasmapen

PlaxpotTM är en ickeinvasiv behandling som tar bort överflödig hud med hjälp av plasmaljus.

Den stramar upp och lyfter huden med omedelbart och permanent resultat. Många användningsområden och kort läketid gör det till ett perfekt alternativ till kirurgi.

Användningsområden
• Uppstramning av slapp hud, tex hängande hud på hals, kinder, hängande ögonlock och påsar under ögonen.
• Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
• Korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.

BOKA ONLINE

Konsultation

Inför en avancerad behandling som Plaxpot är det viktigt att göra en konsultation. Detta gör man inte samma dag som behandlingen utan innan så vi kan se så det inte finns några hinder att utföra behandlingen. Vi strävar alltid efter att du skall känna och se ett resultat av dina behandlingar. Vi går först igenom så du inte har några kontradiktioner sen fokuserar vi på dina önskemål och vad som är möjligt utifrån din hud.

 

Resultatet som uppnås är alltid individuellt. Faktorer som ursprungsläge, ålder och läkningsförmåga påverkar. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandling, för vissa räcker det med en behandling för andra kan det behövas 2-4 behandlingar. Huduppstramningen som uppnås vid avslutad behandling är permanent, huden fortsätter dock att åldras och påverkas av levnadsvanor och yttre faktorer som vanligt. Generellt kan man säga att resultatet håller i ca 4-6 år.

När passar inte behandlingen?

 • Vi behandlar ingen under 18 år
 • Har du högre fototyp som avråder vi från denna behandling
 • Har du eller haft pigmentfläckar rekommenderar vi ej denna behandling.
 • Ska du bränna bort hudförändringar ska dessa var kontrollerade hos läkare innan.
 • Kan göras tidigast en månad efter Dermapen behandling
 • Tidigast 1,5 månader efter Botox och fillers (Plasmaljuset kan förstöra effekten av injektionerna)
 • Tidigast 1 månad efter kortisoninjektion vid behandlingsområdet
 • Mer kontraindikationer går vi igenom vid din konsultation men nedanstående är några:
 • Cancer, speciellt benmärgscancer
 • Herpes. Hepatit
 • Graviditet
 • Allergi mot bedövningsmedel
 • Pacemaker
 • Vissa autoimmuna sjukdomar (kontakta mig för mer information)

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen appliceras en bedövande salva på behandlingsområdet som får verka 45-60 min. Under tiden du väntar får du fylla i en hälsodeklaration.

 

Bedövningssalvan gör att behandlingen inte upplevs smärtsam, olika behandlingsområden upplevs dock olika. Punkt för punkt avger Plaxspotpennan en mikromillimeter stor plasma-blixt till huden. Huden drar sig samman kring träffpunkten och behandlingsområdet stramas på ett mycket kontrollerat sätt upp. Vid varje behandlingspunkt bildas en liten sårskorpa som faller bort av sig själv när den nya huden under har läkt.

 

Hudåtstramningen som uppnås är permanent, det är ingen risk att för mycket hud tas bort men man kan behöva upprepa behandlingen 2-4 gånger om det är mycket hud som ska avlägsnas. Läs noga på om eftervården för att uppnå ett optimalt resultat.

Att tänka på före behandlingen

Inför din första behandling måste du genomgå en obligatorisk konsultation. Den är gratis och kan bokas separat eller göras i samband med en annan behandling. Vi behandlar ingen under 18 år. Har du högre fototyp avråder vi från behandlingen. Har du eller haft problem med pigmenteringar så är du ingen lämplig kandidat för behandlingen.

 

Eftersom behandlingen fungerar sämre på en torr hud är det jätteviktigt att fuktbehandla huden så mycket som möjligt. Vi ger gärna tips på produkter vid konsultationen. 7 dagar innan ska du undvika aktiva produkter som exempelvis syror, retionider eller andra starka preparat. Huden får ej ha en aktiv solbränna vid behandlingstillfälllet. Använd inte bra utan sol innan din behandling. du ska vara fullt frisk. Vid frågor kontakta oss gärna innan.

 

Tänk även på att huden är känslig efter behandlingen och läs på vad du ska undvika dagarna och veckorna efter.

Att tänka på efter behandlingen

Eftervården är mycket viktig för att förhindra sårinfektion och optimera läkningen. Följ terapeutens eftervårdsinstruktioner noggrant.

Efter din behandling rekommenderar vi att du undviker träning, bad, bastu eller makeup de närmaste dagarna. Simning och bastu är tillåten först efter att alla skorpor har trillat av och såren är helt läkta. Inga starka preparat, syror, retinoider eller liknande ska användas på området de första 7 dagarna utan endast reparerande kräm och högt solskydd (spf 50) Detta är väldigt viktigt eftersom det minskar risken för infektion efter proceduren när du lämnar kliniken. Du måste låta behandlat område läka ordentligt. Var skonsam mot behandlat område eftersom tryck och irritation kan komma att hindra läkningsprocessen och kan göra behandlingen ojämn, vilket kräver ytterligare arbete. Byt örngott och försöka att inte röra i onödan på det behandlade området. Din eftervård kan göra en stor skillnad för ditt slutgiltiga resultat. Du måste använda högt solskydd (spf 50) efter din behandling och upp till 3 månader efteråt. Använd keps och solglasögon.

 

Omedelbart efter behandlingen kan huden vara svullen och röd samt upplevas stram och svidande, denna känsla brukar vanligtvis avta under dagen. Svullnad kring ögonen kan dock kvarstå i några dagar. För att lindra kan man lägga kalla kompresser mot behandlingsområdet eller ta en antiinflammatorisk medicin exempelvis Ipren. Om svullnaden är svårare kan en antihistamin bidra till att dämpa svullnaden.

Små sårskorpor bildas vid varje plasmapunkt. Dessa sitter ytligt och kommer att börja flaga av under de följande dagarna, det kan dock ta över 2 veckor innan de sista försvinner.  För att undvika ärrbildning är det mycket viktigt att låta dem falla av sig själva och inte klia, riva och pilla på området.

Efter att skorporna naturligt har trillat av exponeras en ny rosa hud. Rodnaden kan kvarstå under de följande veckorna och ibland kan det behandlade området även bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen förbättras med tiden. Eftersom den nya huden är mycket känslig måste skyddas från direkt solljus och solarium i minst 3 månader för att undvika hyperpigmentering. Använd hög solskyddsfaktor (spf 50), gärna keps och solglasögon.

 

Hudvård

 

Behandlingsdagen Tvätta ej huden, applicera endast rekommenderad kräm 2-3 gånger.

 

Dag 1 Badda försiktigt med vatten ev kan även alsollösning användas, badda därefter torrt med en ren och mjuk handduk. Applicera reparerande och återfuktande kräm 2-3 gånger. Alltid spf 50.

 

Dag 2-7 (Gärna längre) Nu kan du försiktigt rengöra huden med din vanliga rengöring, skölj huden och badda torrt med ren handduk. Applicera reparerande kräm 2-3 gånger. Alltid spf 50.

 

Makeup: Använd ej makeup de första 3 dagarna. Efter detta kan mineralmakeup appliceras dock är det bäst att undvikas makeup helt tills skorporna fallit bort av sig själv.

 

Drick mycket vatten under läketiden och ta gärna extra tillskott av C-vitamin och Zink. C-vitamin är viktigt för att bilda kollagen som ger struktur till muskler, kärlvävnad, ben, senor och ligament. Eftersom C-vitaminet stärker kollagenet så är kombinationen med mineralet Zink också mycket viktigt för sårläkning. Är du rökare så har du ett långsammare blodflöde, detta kommer medföra att läkningsprocessen tar längre tid.