Massage

Vi erbjuder nu massage på The Beauty Key.

Johanna Kärnefelt är utbildad Medicinsk massageterapeut från Axelsons sedan år 2017. Under 2018 gick hon utbildningar i koppning på Axelsons, Regndroppsmassage på Göteborgs massageskola, och Hotstone massage på anemonen spa school.

Johanna har ett stort intresse vad som påverkar kroppens funktioner, nyfikenheten på hur musklers rörelsemönster fungerar och hur uppbyggnaden ser ut. Med hjälp att förstå kroppen och dess signaler så kan man hjälpa kunden på rätt väg genom obalansen. Alla har vi känt av spända, öma trötta muskler eller stressen i våran vardag. Så vad passar dig och din kropp? Varför inte en lugnande avslappnande massage eller en terapeutisk bahandling om man har jobbiga spänningar. Allt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt för dig din kropp och sinne.?
Varmt välkommen!

Svensk klassisk massage

En av massagens viktigaste effekter är att vara förebyggande för hela kroppen, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Massage är ett tryck, en töjning på vävnaderna, framförallt på våra muskler, blodkärl och vår hud. Det påverkar våra andra system i kroppen så som lymfsystemet, nervsystemet och vårat hormonsystem. Våra kroppar är inte gjorda för det samhället som vi lever i nuförtiden, vi sitter för mycket ner och vi är för stressade. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig och därför måste vi ta hand om dem. Vid massage gör vi musklerna och lederna avslappnade, vi frigör oxytocin ett må bra hormon som lugnar ner nervsystemet.

 

Regelbunden massage genererar i att vi stärker immunförsvaret, vi blir gladare, piggare, vi är inte lika spända och stela i våra kroppar.

Regndroppsmassage

Denna behandling utförs på antingen ryggen eller fötterna eller både och beroende på längden på behandlingen. Regndroppsmassage utvecklades på 80 – talet för att hjälpa människor med rygg och nackproblem som t.ex. Skolios. Det är eteriska oljor med antimikrobiska medel som man droppar över ryggen och stryker lätt ut. Det är en mycket kraftfull behandling som är virusdödande, bakteriedödande och antiinflammatoriskt.

 

Fördelen med oljorna att de går snabbt in i huden och vidare till vävnaderna i kroppen, detta ger kroppen möjlighet att läka inifrån och ut. Men även att få kroppen i balans. Efter alla oljor är applicerade på ryggen lägger man på en varm handduk för att förstärka oljornas förmåga och man kan känna en brännande känsla. Anledningen till att man kan välja att göra på fötterna är att vi har så många zoner under våra fötter som är ihopkopplade med resten av vår kropp. Så då får man också en behandling av hela kroppen.

Koppning

Koppning är en gammal metod som sträcker så långt till Grekland och läkaren Hippokrates tid på 460-370 f.kr. Han var en som använde sig av koppning för att dra ut gifter ur patienter. Med tiden har koppning utvecklats såpass mycket att man idag använder sig av runda koppar av silikon som man sätter på kroppen. Då bildas det ett vakuum under koppan som får blodet att cirkulera runt stela muskler och vävnader.

 

Detta kan ges istället för massage om man vill ha mer effekt, koppning ökar transporten av ämnen i kroppen, är en väldigt bra behandling av triggerpunkter och vid långvariga muskelspänningar. Fördelen med att kopporna är av silikon och inte glas är att man kan dra koppan över t.ex. ryggen för att få en masserande effekt. Detta är ett  bra sätt att jobba med bindväven i kroppen.

Hotstone

Hotstone är en avslappnade behandling med lätt massage, uppvärmda lavastenar och uppvärmd olja, för att ge en lugnande känsla. Denna behandlingen är väldigt uppskattad under vinterhalvåret när det är kyligt ute. Syftet med behandlingen är att slappna av, stressa ner och det hjälper blodcirkulationen.

Avslappningsmassage

Är just som det låter som. En lätt massage för kropp och själ, en stund att landa i sig själv. Att fly från en stressig vardag.

 

Terapeutisk behandling (har satt längre tid för att man ska ta anamnés samt diskutera problem, mm.)

 

Terapeutisk behandling är för någon som har problem med spänning i nacke och axlar. Man jobbar djupare utan att behöva fysiskt trycka på en triggerpunkt i spända muskler. Man tittar på rörelserna i området och styrkan i musklerna. Det man vill är att få musklerna att slappna av och röra sig så lätt för att få musklerna i position. Sen gäller det att dra ut musklerna, en så kallad töjning som gör att man sträcker ut de spända musklerna. Detta gör man upprepade gånger för att få musklerna tillbaka i sin ursprungliga position. Man blandar in lite massagegrepp för att samtidigt öka blodcirkulationen i musklerna, vilket underlättar musklerna att slappna av.

 

Lite tips om stretching och övningar som underlättar kommer också att hjälpa få bukt med problemet på lång sikt.

BOKA ONLINE