Insculpt chair

Äntligen finns en ny och innovativ teknik som anses stärka bäckenbotten och hjälpa emot inkontinens. Vi är så glada att inom kort kunna erbjuda denna nya och smidiga teknik att jobba med bäckenbottenträning som så många har så svårt med. Detta är något som både är bra att stärka upp innan en graviditet, efter en graviditet men även vid klimakteriet.

INSCULPT CHAIR är en ny metod som anses hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse.
Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten. Starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsan och tarmen. Försvagade bäckenbottenmuskler betyder att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan.

Insculpt chair är CE certifierad och noggrant testad.

-Icke-kirurgisk & smärtfri
-Inga farliga kemikalier
-Ökar cirkulationen
-Stärker muskulaturen
-Icke terapeutledda behandlingbehandlingar. Du sitter fullt påklädd under hela behandlingen som tar ca 28 min ger ungefär 12000 kontraktioner

En maskin som ger resultat

Elektromagnetisk energi

INSCULPT CHAIR använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. Maskin är CE märkt och mycket noggrant kontrollerad och testad av experterna på EMS på företaget QRYO.
Under en behandling sitter du FULLT PÅKLÄDD i EMS-stolen och kan t.ex. läsa en bok. BEHANDLINGEN är icke-invasiv behandling, med andra ord finns inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad. En kur behövs för att få ordentligt resultat, vid ditt första besök rekommenderar vi alltid att du bokar ett konsultations-besök där vi går igenom behandlingen och sätter ett passande upplägg för dig.

Vad är inkontinens?

Det finns flera olika typer av inkontinens

Ansträngningsinkontinens

Detta är den vanligaste formen av inkontinens. Patienter med denna typ av problematik upplever läckage vid ansträngning så som hosta, nysning, skratt, hopp, träning eller andra fysiska aktiviteter.
Ansträngningsinkontinensen grundar sig ofta i ålder, graviditet, förlossning, östrogenbrist och övervikt men kan även bero på andra faktorer.

Trängningsinkontinens/överaktiv blåsa

Vid trängningsinkontinens drar urinblåsans muskel ihop sig under fyllnadsfasen, trots väldigt liten urinvolym.
Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning

Blandinkontinens

Blandinkontinens är en kombination av de båda olika typerna ovan. Vissa kan uppleva mer av den ena varianten och mindre av den andra.
Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning

Hur funkar tekniken?

Genom elektromagnetiska pulser

INSCULPT använder elektromagnetiska impulser som tränger igenom huden och fettlagren och träffar muskelfibrerna (muskelcellerna). Det skapar muskelsammandragningar som är mer effektiva och djupa än de viljestyrda som vi framkallar vid träning. Som vid vanlig muskeluppbyggande träning svarar kroppen på dessa sammandragningar genom att förstärka muskelfibrerna vilket resulterar i muskeltillväxt och ökad styrka. Den kraftiga aktiviteten i muskulaturen under behandlingen är energikrävande för kroppen vilket ökar ämnesomsättningen och frisläpper fettsyror från fettcellerna vilket resulterar i en volymminskning av dessa.

Tekniken är baserad på omfattande forskning och vetenskapliga metoder. en kur behövs för fullgott resultat samt att man underhåller sin träning.

Hur går behandling till?

Under behandlingen som tar ca 28 min sitter du fullt påklädd på stolen. Under dessa minuter kommer du få uppemot 12000 stycken sammandragningar. Behandlingen gör inte ont. du kan känna en stickande eller pirrande känsla av kontraindikationerna under behandlingen. OBS! ingen teknik eller telefon i närheten av stolen då dessa kan påverkas.

Passa på och njut av en tidning, lyssna på en podd eller bara ta en stund för dig själv. Vi erbjuder kaffe och vatten att ta med dig in i rummet under din behandling. du sitter i ett privat rum under din behandling.  Insculpt chair går man i kur och ett rekommenderat upplägg är att man i början går 2ggr/vecka. Oftast 4-16 gånger ingår i en kur. Hur många behandlingar just du behöver beror lite på din problematik. När du kommer på din första insculpt chair-behandling bokar du först ett insculpt chair-konsultationsbesök där vi går igenom hur behandling går till och diskuterar ett passande upplägg just för dig.

Kontraindikationer

Vem ska INTE göra behandlingen;

 • Gravida
 • Nyligen genomförd kirurgi i området.
 • Cancer
 • Pacemaker
 • Om du precis genomfört bäcken eller bäckenbotten operation
 • Infektion i kroppen
 • Metall eller elektroniska implantat i  behandlingsområdet och 10 cm från behandlingsområdet.
 • Epilepsi
 • Läkemedelspump
 • Har haft stroke, hjärtinfarkt de senaste 6 månaderna eller vet om svagt hjärta.
 • Hjärnskador eller genomgått hjärnoperationer.

Vid din första behandling rekommenderar vi dig en konsultations-behandling där vi går igenom hur allt fungerar men också lägger upp ett passande kur-upplägg för dig.

BOKA ONLINE