Fransförlängning

Att ha vackra ögon har genom alla tider varit kvinnors höga önskan. Vi har alltid kämpat för att framhäva våra ögon.

Tänk att bara kunna gå upp ur sängen och kliva ut genom dörren utan att behöva tänka på att sminka ögonen.

Att få långa vackra ögonfransar utan att behöva hålla på med mascara som ändå bara tar tid, kladdar och rinner är en dröm för många.

Med fransförlängning kan du tillsammans med din fransstylist skräddarsy den perfekta looken för dina ögon, självklart efter dina egna förutsättningar och önskemål.
Man kan välja om man vill ha en vacker naturlig look eller en mer glamourös Hollywood look.
Resultatet blir vackra ögonfransar som framhäver dina ögon.

Att jobba med ögonfransförlänging är ett hantverk. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt därför använder vi oss av marknadens bästa material från Cilier (före detta LashforLash).

Hur går en fransförlängning till?

Du börjar med att avlägsna dina linser innan behandlingen påbörjas.
Vi tvättar alltid fransarna åt dig med anpassad fransrengöring men det är väldigt bra om du kommer osminkad till ditt besök. Vi pratar igenom och kommer tillsammans överens om vilken design, längd och tjocklek som blir optimal just för dina ögon/fransar.

 

Därefter läggs en gelpatch på dina nedre fransar för att undvika att vi limmar ihop underfransarna med överfransarna.

 

Under behandlingen så ligger du som kund och blundar och bara slappnar av. Är det första gången för dig och du ska få ett nytt set fransar kan behandlingen ta mellan 2 -3h timmar beroende på vilket set du valt.

Vad ska man tänka på innan en fransförlängning?

  • Tänk på att komma osminkad, så har vi mer tid till fransförlängningen.

 

  • Använd inte vattenfast mascara just innan ditt besök.

 

  • Använd inte sminkborttagning med olja innan ditt besök. Fransarna har svårare att fästa då. Har du ingen sminkborttagning som är oljefri så finns det på The Beauty Key.

 

  • Undvik att använd feta ansiktskrämer/oljor/serum 24 timmar innan du kommer till oss.

 

  • Böj inte ögonfransarna med franstång samma dag som din bokade tid.

 

  • Har du tagit bort fransar så måste du vänta 24 timmar minst innan du sätter ett nytt set.

 

  • Undvik att färga fransar och bryn, göra lashlift eller ansiktsbehandling inom 24h innan ditt besök.

 

  • Har du gjort en ögonbrynstatuering/Microblading så rekommenderar vi dig att låta de läka helt innan du gör en frans behandling.

Hur rengör man sina fransar efter en fransförlängning?

Det är mycket viktigt att rengöra dina fransar på rätt sätt efter din behandling och våra franstylister visar dig hur du gör detta på korrekt sätt. För dåligt tvättande kan leda till Blefarit – ögonlocksinflammation. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo som vi säljer på The Beauty Key.

Hur länge varar en fransförlängning?

Detta beror lite på hur du sköter dina fransar, hur din livsstil är och hur snabbt de växer så är det lite varierat hur länge fransarna sitter men vi rekommenderar återbesök var 3-4 vecka. Eftersom din riktiga ögonfrans livscykel är ca 25-28 dagar, och dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer de förlängda följa med i processen. Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar.

Kan jag använda mascara?

Du kommer inte att behöva mascara efter en fransförlängning. Om du vill använda mascara någon gång så är det mycket viktigt att använda en anpassad fransrengöring som är oljefri och rengöra dina fransar mycket noggrant. Vid volymfransar rekommenderar vi inte att du använder mascara.

Singel eller volym fransar, vad är skillnaden?

Volymfransar är den tekniken inom fransförlängning som innebär att man kan sätta flera tunnare syntetfransar på varje naturlig frans. Denna teknik ger dig möjlighet att få fler fransar. Fransstylisten fäster flera syntetfransar i knippen/solfjädrar på din egen frans, som även vid denna metod fortfarande är noga separerade så att hela knippet kan lossna med din naturliga frans. Att göra volymfransar tar lite längre tid är singelfransar, detta eftersom det kräver mer precision och teknik av din fransstylist. En behandling tar ca 3h första gången och påfyllningar 1 h 30 min – 2 h.

Kan jag duscha och bada som vanligt efter en fransförlängning?

Du kan utan problem både duscha eller bada, dock är det viktigt att undvika fukt och kontakt med vatten de första 24h efter ditt besök hos oss. Detta är för att limmet ska hinna härda.

Slits mina egna fransar av fransförlängning?

På The Beauty Key är våra franstylister noggranna och välutbildad och du kan därför känna dig säker på att dina egna naturliga fransar inte slits och tar skada av behandlingen.

Vill du skaffa fransförlängning till ditt bröllop?

Då rekommenderar vi dig att testa minst en behandling innan bröllopet så vi kan hitta rätt längd och form, så allt känns perfekt på din stora dag.

BOKA ONLINE